Vuosien yhteistyö kantaa hedelmää

Asiakastarina: KVP-Group Oy

KVP Groupin toimitusjohtaja Keijo Mäntynen tapasi Sauli Kauppisen aikanaan Yrittäjien aamiaisella 2011. Yhteistyö alkoi IT- huoltopalveluista. DataSky alkoi pitää yrityksen koneista huolta ja paikan päällä käytiin säännöllisesti tarkistamassa, että kaikki toimii. ”Oli vihdoin paikka, jonne soittaa, kun ongelmia ilmeni. Tätä ennen meidän IT-tukenamme toimi erään tutun poika. Ja useimmiten ohjeena oli buutata kone.” Keijo nauraa. Aina buuttaus ei kuitenkaan toimi ja on tärkeää, että tukena on asiantunteva yhteistyökumppani, joka vastaa heti, kun ongelmia ilmenee.

Sittemmin KVP-Group on kehittänyt toimintojaan sujuvammiksi ja tehokkaammiksi
DataSkyn avulla. Keijo tunnustaa, ettei itse kauheasti ymmärrä IT:stä, mutta sitäkin enemmän on siitä innostunut, ja halukas oppimaan uusia keinoja tehostaa liiketoimintaansa. Tällä hetkellä Keijon tarvitsee kirjoittaa koneelle työtehtävät, ja tästä ne automaattisesti välittyvät henkilökunnan oikeille henkilöille heidän puhelimiinsa. Näin henkilökunta ympäri Suomen pysyy ajan tasalla koko ajan tapahtuvista muutoksista ja välillä kiireellisistäkin tehtävistä.

DataSky:n asiantuntija Antti Heikkurinen opastamassa KVP Group toimitusjohtaja Keijo Mäntystä. DataSky palvelee siellä missä tarvitaan, milloin tarvitaan.

Nykyaikainen digitaalisuus on nopeuttanut viestinnässä ja niinkin yksinkertaisessa perusasiassa, kuin vuokrasopimusten allekirjoituksessa. KVP Group solmii noin 4000 vuokrasopimusta vuoden aikana. Ennen paperisten lomakkeiden kantaminen ja liikenne allekirjoitusten saamiseksi vei hurjasti aikaa. Nyt se käy nopeasti digitaalisten allekirjoitusten kanssa. Ohjelmien kanssa DataSky toimii käytön tukena.

DataSkyn It-päällikkö Antti Heikkurinen pitää yllä KVP Groupin koneita ja yrityskäynneillä tulee usein ilmi pieniä vinkkejä, joilla asiakas pääsisi helpommalla. Ovat ne vinkit sitten näppäinoikoreittejä tai suuria säästöjä pienillä hankinnoilla, joita ei välttämättä tule hektisessä arjessa mietittyä.

”Työtapojen nopeat muutokset tehostavat arkea ja kertovat myös yrityksen imagosta. Ollaan jatkuvasti ajan hermoilla.” Keijo toteaa. ”Tästä esimerkkinä Teams- yhteydet, jotka saatiin DataSkyn avulla neuvottelutilaan isolle näytölle, jonka äärelle mahtuu kaikki.”

Tietoturva on AINA yrityksen vastuulla

Tietoturva on KVP Groupin liiketoiminnan kannalta elinehto. Se on annettu DataSkyn haltuun. DataSky neuvoo ja ohjeistaa sen osalta kaiken tarpeellisen, mutta tietoturva pyörii taustalla lähes huomaamatta. Tietoturvan haaviin jää kuitenkin lähes päivittäin esimerkiksi kalasteluviestejä, joihin voi mennä helposti huomaamattaan lankaan. Tietoturva on aina yrityksen vastuulla. Tästä syystä tietoturvan tulee aina olla liiketoiminnan vaatimalla tasolla.

Pienet vinkit vievät joskus pitkälle

”Pääajatus, kun istun asiakkaan tuolissa, on aina tietoturva, suoja ja miten hommat toimisivat parhaiten.” Antti sanoo. Jos hänelle tulee mieleen kehitysehdotus, hän kysyy asiakkaalta, olisiko sellainen järkevä heidän käytössänsä. Joskus näin on, joskus ei. Välillä asiakas tulee idean kanssa Antin luo, ja tästä lähtee ajatustyö siitä, miten se kannattaa toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

”Suurin hyöty yhteistyössä on varmistus ja turva, että laitteet toimivat. Jos laitteet eivät
toimi, emme voi toimia itsekään”, Keijo summaa.

”Suosittelen DataSkyn yhteistyötä kaikille paitsi omille kilpailijoille.” Keijo naurahtaa.” Niin kauan, kun homma toimii, niin miksi en suosittelisi, ja tähän asti se on toiminut erinomaisesti. Paikalliset yritykset ovat aina olleet sydäntä lähellä, ja niitä haluan tukea.”

Mitä voisi tehdä paremmin?

Koulutukset ja erityisesti Microsoft 365:n synkronointi omaan tekemiseen kiinnostaa KVP Groupissa. Mielenkiinto herää uusien ohjelmiston ominaisuuksien kohdalla. ”Siellä on varmasti paljon, josta olisi hyötyä yrityksen toimille, jotka aukeaisivat ihan eri tavalla koulutusten myötä.” Keijo miettii.

Sauli lupaakin, että koulutuksien tarjoamiseen keskitytään tänä vuonna ja ne hiotaan asiakkaille sopiviin steppeihin. Niin koulutusten hiomisessa kuin muussakin tekemisessä otetaan huomioon asiakkaiden arvot, ja työtä ja kehitystä tehdään tunteella.

”Pienten yritysten kanssa on mukava työskennellä, kun kumppanilla on kasvot ja sieltä saa
henkilökohtaista palvelua ja ajankohtaisia neuvoja, kun niitä tarvitsee. On suuri etu, että
yhteistyöyritys tuntee oman liiketoiminnan niin hyvin, että osaa suositella uusia tapoja ja
kehitysehdotuksia.” Keijo vielä toteaa.

———————–
KVP Group Oy, Keijo Mäntynen, toimitusjohtaja

KVP Group Oy vuokraa kalustettuja asuntoja pääasiassa b-to-b puolelle. Asiakkaana ovat muun muassa vakuutusyhtiöt, jotka tarjoavat keskeytysmajoituksia vesivahingon tai tulipalon sattuessa. KVP Group toimii koko Suomen alueella Hangosta Sodankylään. Se tarjoaa myös kiinteitä kalustettuja asuntoja isommissa kaupungeissa, sekä projektiluonteisia asuntoja alueilla, joissa on projektiluonteisia töitä. Kalusteita vuokrataan myös omistusasuntoihin.

Kotkasta lähtöisin Kymen vuokraus ja puhdistus Oy perustettiin vuonna 1985. Silloin oli siivoustoimintaa teollisuudessa ja majoitustoiminta alkoi vuonna 1987. KVP Group on aputoiminimi, jonka alla liiketoiminta on kasvanut kansalliseksi.

Tutustu yrityksen toimintaan osoitteessa: https://kvp-group.fi/

Saisiko olla ripaus tehokkuutta, helppoutta ja turvallisuutta työntekoosi?

Saisiko olla ripaus tehokkuutta, helppoutta ja turvallisuutta työntekoosi?