”Homma luistaa, kun kaikki rokkaa”

Asiakastarina: Finsoffat Oy

FINSOFFAT Oy:n tarina alkaa Kellokoskelta 1970, jossa pihapiirin verstaassa Jarmon vanhemmat alkoivat rakentaa sohvan runkoja. Jarmon isä ja isänisä ovat molemmat olleet puuseppiä ja tekivät sänkyjä. Ensin isä teki Huonekaluvalmistamo Martti Honkasen nimellä kaikenlaista tilaushommaa, mutta kun veli Yrjö kävi verhoomokoulutuksen, Martti alkoi tehdä alihankintana sohvan runkoja hänelle. Kunnes hän opeteli verhoilun itse ja alkoi valmistaa sohvia.

Jarmo on koko ikänsä elänyt omien sanojensa mukaan sohvien keskellä. Ja se aika vieläkin jatkuu. Tosin sohvia ei enää valmisteta omassa pihapiirissä.

Jarmo mietti nuorena omia reittejä työelämään. Opiskeluja pohtiessa, hän lähti Isälle vain väliaikaisesti töihin, mutta ala vei mennessään. 90-luvun alussa hän suunnitteli ensimmäiset sohvat myyntiin ja siitä kipinä iski kunnolla. Aluksi Jarmo oppipojan roolissa oppi ja toimi verhoilijana, jonka jälkeen hän siirtyi myyntiin

Jarmo on rakentanut runkoja ja verhoillut, muta ompelupuoli ja kaavat ovat siskon, Kirsin osaamisalaa. Suunnittelua on tehty paljon yhdessä. Jarmo edelleen suunnittelee valtaosan sohvamalleista itse. Piirustukset syntyvät perinteiseti piirtämällä paperille. Tämä visio jatkojalostuu valmiiksi tuoteeksi Kirsin avulla. ”Paljon on töitä tehty ja tekemällä opittu ja tässä ollaan nyt 36 vuoden jälkeen.” Jarmo tuumaa. Vuonna 2005 Jarmo siirtyi itse Finsoffien yritäjäksi.

Vuonna 2008 Finsoffat muutti Kellokoskelta Keravalle. Työntekijöitä on tällä hetkellä 37 ja myymälöitä on kolme. Aluksi tuotantoa tehtiin vain tukkuliikkeille, mutta Jarmon haaveena
oli aloittaa kuluttajamyynti. Ensimmäinen myymälä perustettiinkin Keravan tehtaan
yhteyteen vuonna 2009, toisena avattiin vuonna 2012 Vantaan Porttipuiston liike ja 2021
myymälä Helsingissä. Vähittäiskauppa on pyörähtänyt nyt tukkumyynnin edelle.

Vastuullisuus kaikessa toiminnassa

”Kotimaisuus on selvästi korostunut. Lähellä tuotettu ja laatu, ekologisuus ja pitkäikäisyys ovat yhä useampien asiakkaiden mielessä, kun huonekaluja lähdetään ostamaan.” Jarmo toteaa. Finsoffien sohvien ikää lisää vielä uudelleen verhoilumahdollisuus, joka on selvästi kustannustehokkaampaa, kun kaavat ovat yrityksellä jo valmiina. Vastuullisuus on yritykselle kaikessa sydäntä lähellä. Myös työntekijöistä pidetään hyvää huolta ja tehtaan katolle tänä keväänä laitetut aurinkopaneelit tuottavat kesäaikaan lähes kokonaan tehtaan sähkön. Finsoffilta lähtee asiakkaille siis aurinkoenergialla tehtyjä sohvia.

”Isoin näkyvä hyöty yhteistyössä on se, että kun ongelma ilmenee, se pitää saada heti hoidettua, DataSky:n kanssa se onnistuu. Soitto vain Antille ja hommat hoituvat. ”Jarmo sanoo. ”Parannusehdotuksena onkin, etä Antti voisi pitää yksityistä linjaa Finsoffille myös lomien aikana,” hän nauraa. Antti kuitenkin muistuttaa, että Finsoffien järjestelmät on rakennettu DataSky:n standardien mukaan niin, että muukin henkilöstö osaa auttaa ongelman tullen, suora soitto vain yritystukeen ja asiat järjestyvät.

Homma luistaa, kun kaikki rokkaa

Finsoffien ja DataSky:n yhteistyö alkoi vuonna 2016. DataSky tuli tuorein silmäparein katsomaan ympäristöä, joka päivitettiin nykypäivään ja sopivaksi työskentely-ympäristöön. Nyt homma toimii. IT-ympäristö on sopiva, mutta joustava myös kasvua ajatellen. Kaikki langat ylläpidon suhteen on DataSkyn käsissä. Aikaa menee vähän IT-ongelmien kanssa.

Ja jos sellaisia ilmenee, ne hoituvat helposti etäyhteyden avulla. Uudet koneet tulevat kätevästi tarpeen mukaan valmiiksi asennetuina.

Monivaiheinen prosessi vaatii vahtia

Sohvan tarina alkaa tilauksesta. Sen jälkeen hankitaan kankaat, jos sitä ei löydy varastosta.
Kangas leikataan ja ommellaan. Samaan aikaan runko valmistuu rakennuspuolella ja täyteet leikataan ja liimataan. Sen jälkeen sohva verhoillaan ja kasataan. Jokainen vaihe kuitataan koneelle, jota joka puolella nähdään, missä vaiheessa sohva menee. Tietoturva on huipussaan myös Finsoffilla. Useimmat kalasteluviestit menevät suoraan roskapostiin ja DataSky vahtii liikennettä, ja koska samoilla koneilla on useita käyttäjiä, tiedetään millä koneella mitäkin on tehty ja kuka on tehnyt.

 

———————–
Finsoffat Oy

– Perustettu vuonna 1970 Kellokoskella, muuttanut Keravalle vuonna 2008
– Yrittäjänä toimii Jarmo Honkanen
– Vähitäismyynti aloitettu 2009
– Kaikki sohvat ja sängyt ovat käsintehtyjä Keravalla
– Tutustu Finsoffien palveluihin ja tarjontaan: www.finsoffat.fi

Saisiko olla ripaus tehokkuutta, helppoutta ja turvallisuutta työntekoosi?

Saisiko olla ripaus tehokkuutta, helppoutta ja turvallisuutta työntekoosi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.