”Keskity olennaiseen, me hoidamme loput”

Asiakastarina: Tili- ja Talouspalvelu Sara Ky

Sara Nieminen-Lambert perusti Tili- ja Talouspalvelu Sara Ky:n vuonna 2016 ja ulkoisti heti IT-osaamisen asiantuntijoille. Tämä oli neuvo muilta yrittäjiltä, jotka olivat oppineet läksyn kenties kantapään kautta. Asiantuntijuus löytyi paikallisesti DataSkysta.

Yhteistyö on sujunut kutakuinkin mutkitta ”DataSkyn kaverit eivät ole juosseet karkuun, eikä me olla suututtu” Sara nauraa. ” Ei vaisinkaan, vastaus DataSkylta tulee yleensä nopeammin kuin ohjelmistotoimittajilta. Ei ole ollut viruksia, ja vastaukset tulevat ’tyhmiinkin kysymyksiin’. Mitä muuta voisimme toivoakaan.” ”Vaikka tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, niin eri tasoisesti it-osaavien kaikkiin kysymyksiin tulee aina ystävällinen vastaus.” Sara lisää

Tietoturvan kanssa ei säästellä TiliSarassa, asiakkaan tietojen turvassa pysyminen on huipputärkeää. ”DataSkyn vinkit ovat tervetulleita ja kaikista uusista tietoturva-asioista, joista kuullaan, laitetaan DataSkylle kyselyä. Usein, ne on jo hoidettu.” Sara sanoo. ”Me olemme mieluummin askeleen edellä, kuin jäljessä.

Kysyttäessä, missä parhaiten näkyy DataSkyn työ arjessa, vastukseksi tuli, että ”Se ei näy! Ja se on parasta!” Sara huudahtaa. ”Homma toimii, kun mitään ei näy. Tarvittaessa näkyy ja kuluu.” DataSkyn it-päällikkö Antti Heikkurinen toteaa. ”Harvemmin tulee ongelmien takia edes yhteydenottoja, koska päivitykset tapahtuvat automaattisesti, ja jos meinaa tulla sähköpostiin haitallisia linkkejä, ne blokkautuvat.” TiliSaralla on ylläpitosopimus, joka on laajennettu työpisteiden lisäksi puhelimiin ja pilveen, jopa ilmoitus printterin mustekasetin loppumisesta tulee DataSkylle. ”Meidän ei tarvitse miettiä tällaisia asioita, voimme keskittyä siihen mitä osamme parhaiten, omaan työhön.” Sara sanoo.
Myös etätyötä tekevien it-ongelmien ratkominen kuuluu DataSkylle, eikä toimiston tarvitse niistä huolehtia. DataSky myös ohjeistaa parhaisiin laitehankintoihin, jos uusille on tarvetta. Luottamuksellinen suhde on tässäkin tärkeää. ”Me tiedämme, millaisia ohjelmia täällä pyörii ja millaiset tehot koneet vaativat, ja otetaan huomioon myös se, ettei joka vuosi tarvitse vaihtaa konetta.” Antti toteaa.

”Me huolehdimme, jotta sinun ei tarvitse”

”Tässä vähän aikaa sitten eräässä ohjelmistossa tapahtui hyökkäys, josta moni pienempi toimisto sai kärsiä. Meillä ei tätä ohjelmistoa käytössä ollutkaan, mutta olemme erittäin tyytyväisiä, että tällaisissa tilanteissa meillä on heti joku, joka reagoi, ja hoitaa asiaa meidän puolestamme.” Sara sano helpottuneena. Antti kertoo, että tilitoimiston ohjelmistojen taustalla toimii koko ajan tekoäly, joka tunnistaa toiminnan, joka tulee väärää kautta tai toimii epämääräisesti. Se blokkaa sen heti tai ilmoittaa DataSkylle. Kaikenlaisia kalastusviestejä tulee kuitenkin, ja jotkut pääsevät, jopa tietoturvatutkan läpi. Viesteistä, joissa kysellään tilin saldoa tai muuta tällaista, tulee aina tarkistaa lähettäjän meiliosoite tarkkaan.

”Olen ollut viime päivinä vain niiiiin kiitollinen siitä, että emme hoida it-asioitamme itse. Jos tulisi ilmoitus viruksien jakamisestä meidän koneilta, se olisi kauhea mainehaitta.” Sara kiittelee. ”Jatketaan samaan malliin.”

TiliSara on muutaman vuoden aikana kasvanut yhden hengen yrityksestä seitsemän hengen yritykseksi, joka kasvaa koko ajan. Verkkoympäristö on tehty parin vuoden takaisen muuton kohdilla sellaiseksi, että siihen on ollut helppo lisätä uusia työntekijöitä. ”Pyrimme ennakoimaan näissä asioissa, ettei pyörää tarvitse joka kerta keksiä uudelleen, vaan säästyy aikaa ja rahaa. ” Antti toteaa.
”Täytyy myös mainita, että asennusjälki on siistiä. Piuhat on aina siististi niputettu ja siisteys tiptop.” Sara summaa. Kun parannusehdotuksia kyselee, on siihen vaikeaa löytää vastausta. ”Ei tässä mitään, kaikki toimii toivotusti.” Sara miettii.

 

———————–
Tili- ja Talouspalvelu Sara Ky, Sara Nieminen-Lamberg, yrittäjä

Tili- ja Talouspalvelu Sara Ky on tilitoimisto Järvenpäässä, jonka tarkoituksena on myydä laadukasta taloushallinnon palvelua niin järvenpääläisille kuin keski-uusimaalaisille pienille ja keskisuurille yrityksille, näiden tarvitsemassa laajuudessa. Yritys tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden toimia sähköisessä ympäristössä tai vaihtoehtoisesti kirjanpito voidaan tehdä perinteisessä paperisessa muodossa.

Tutustu yrityksen toimintaan osoitteessa: https://tilisara.fi/

Saisiko olla ripaus tehokkuutta, helppoutta ja turvallisuutta työntekoosi?

Saisiko olla ripaus tehokkuutta, helppoutta ja turvallisuutta työntekoosi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.